Lubawa na wysokich obrotach

Pod takim tytułem stacja TVN CNBC wyemitowała wywiad z prezesem spółki Piotrem Ostaszewskim. Prezes zarządu podsumował ostatnie komunikaty spółki podsumowujące wyniki za trzeci kwartał oraz prognozujące wyniki za rok 2010. Podał także pierwsze prognozy na wyniki roku 2011.

Piotr Ostaszewski przedstawił postęp w budowaniu struktur handlowych i ocenił kontakty z klientami z rynku wojskowego oraz cywilnego. Podsumował także swoja wizytę w Chinach, gdzie osobiście ocenił działania spółki joint venture założona z partnerem chińskim Xin Jiang Uniforce – Lubawa Technology Ltd. Zapowiedział przy tym wyjaśnienie sytuacji w terminie 3 miesięcy, gdyż właśnie tyle czasu otrzymała spółka w Chinach na uruchomienie produkcji na chiński rynek wewnętrzny i zaspokojenie już zawartych kontraktów na dostawy namiotów pneumatycznych.

Prezes Ostaszewski powiedział, że wolne środki spółka będzie inwestować w rozwój technologii oraz dystrybucję, gdyż te dwie dziedziny pozwalają na osiąganie wyników satysfakcjonujących inwestorów, w tym wstępnie planowany zysk na rok 2011 w wysokości około 10% przy obrotach rzędu 50 mln zł.

Cały wywiad można zobaczyć tutaj

• Utworzono .

fax: +48 62 737 5708
Lubawa S.A. ul. Staroprzygodzka 117, 63-400 Ostrów Wielkopolski, NIP 744-00-04-276, REGON 510349127, KRS 0000065741, Prowadzony przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto I Wilda W Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, Kapitał zakładowy wynosi 30.054.000 zł i został w całości opłacony, BDO 000010404