Konferencja „Różne oblicza bezpieczeństwa” w Bełchatowie

Lubawa SA wzięła udział w VI międzynarodowej konferencji naukowej „Katastrofy naturalne i cywilizacyjne - różne oblicza bezpieczeństwa"

Podczas spotkania naukowców i praktyków w Bełchatowie spółka zaprezentowała własne rozwiązania związane ze wspieraniem działań ratowniczych i ochronnych ludności i infrastruktury na skutek katastrof naturalnych i ataków terrorystycznych na skalę masową. Zaprezentowano systemy ochronne, zaplecze logistyczne i techniczne w postaci wielo funkcjonalnych namiotów pneumatycznych oraz odświeżoną technologię zapór przeciwpowodziowych w postaci dwu i pół metrowych wałów przeciwpowodziowych wielokrotnego użycia.

Konferencja zgromadziła wielu specjalistów w dziedzinie bezpieczeństwa oraz liczną grupę praktyków z instytucji zajmujących się walką z zagrożeniami i katastrofami, jak też liczącą się reprezentację zespołów zarządzania kryzysowego poziomu miast i gmin.

VI Międzynarodowa Konferencja Naukowa: „Katastrofy naturalne i cywilizacyjne - różne oblicza bezpieczeństwa" odbyła sie od 16 do 18 czerwca w Bełchatowie.

Konferencję zorganizowały następujące instytucje: Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lądowych im. gen. Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu, Komenda Główna Żandarmerii Wojskowej, Centrum Badań nad Terroryzmem Collegium Civitas w Warszawie i Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu. Konferencja była też okazją do obchodów dwudziestolecia Zakładu Obrony przed Bronią Masowego Rażenia WSOWLąd. oraz pięciolecia Centrum Badań nad Terroryzmem.

• Utworzono .

fax: +48 62 737 5708
Lubawa S.A. ul. Staroprzygodzka 117, 63-400 Ostrów Wielkopolski, NIP 744-00-04-276, REGON 510349127, KRS 0000065741, Prowadzony przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto I Wilda W Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, Kapitał zakładowy wynosi 30.054.000 zł i został w całości opłacony, BDO 000010404